Ladies Trip Tel Aviv

13 t/m 16 September 2019
Schrijf je hier in

4-daags arrangement.

Als er een stad is die je compleet zal verrassen dan is dat Tel Aviv wel.

Deze stad is namelijk alles wat je niet verwacht van een stad in Israël. Tel Aviv is bruisend, trendy en er valt enorm veel te beleven. De stad heeft een artistiek randje, de locals zijn ruimdenkend en de sfeer is heerlijk vrij. Het compleet tegenovergestelde van Jeruzalem dus! Tel Aviv is daarom één van de leukste stedentrips die je kunt maken.

Tel Aviv (Israël)

Tel Aviv-Jaffa is een stad en een metropool in de centrale kuststreek van Israël aan de Middellandse Zee. Het ligt in het Tel Avivdistrict. De naam betekent ‘Lenteheuvel’. Tel Aviv is met 410.000 inwoners de tweede stad van Israël.

 

Waarom Tel Aviv?

Het aantal redenen om Tel Aviv te willen bezoeken is enorm. Eigenlijk heeft de stad alles te bieden wat je mogelijk maar zou kunnen zoeken tijdens een stedentrip. 

Er is cultuur in de vorm van musea, concerten en festivals. Er zijn een aantal bezienswaardigheden te bewonderen zoals architectuur (o.a. Bauhausstijl), monumenten en historische plekken.  Je kunt meer dan goed winkelen in Tel Aviv (en vaak ook wat goedkoper dan in Nederland).  De stad is voorzien van kilometers aan heerlijk zandstrand plus een geweldige strandboulevard. Het uitgaansleven in Tel Aviv is geweldig. Het klimaat zorgt ervoor dat het altijd warmer is dan in Nederland en vaak ook droger en zonniger.

Embassy Hotel

 

Embassy Hotel Tel Aviv is ingericht in de stijl van de jaren 50 en bevindt zich op slechts 2 minuten wandelen van Bograshov Beach. WiFi is gratis beschikbaar. Alle kamers en suites in dit hotel hebben airconditioning en een privébadkamer. De kamers van Embassy Hotel Tel Aviv zijn uitgerust met vloerbedekking en vrolijk gekleurde stoffering. Ze hebben allemaal een bank en de suites zijn tevens voorzien van een kitchenette. Sommige kamers kijken uit op de stad en andere kijken uit op een doorgang. In de lounge van het hotel kun je terecht voor gratis mineraalwater, koffie, thee en koekjes. Pal tegenover het hotel is de Amerikaanse ambassade gevestigd.  Dizengoff Square bevindt zich op 1 km afstand en de HaCarmel-markt ligt op 15 minuten wandelen van het hotel.

Tip: Jeruzalem?

Ruim vijfduizend jaar geleden was Jeruzalem niet meer dan een vredig bergdorpje. In de jaren daarop lieten tal van volken hun erfenis na en groeide Jeruzalem uit tot een omstreden stad vol formaat, waar ook vandaag de dag nog om wordt gestreden. Wie een wandeling door de nauwe straatjes maakt, passeert heiligdommen van drie verschillende wereldgodsdiensten. Wandel een stukje over de Via Dolorosa en stop bij de Heilige Grafkerk, zoals Jezus ooit deed. Of breng een bezoek aan de wereldberoemde Klaagmuur in Oost-Jeruzalem.

Deze dagtocht wordt uitgevoerd door de Nederlander Menno. Check deze video voor meer info.

 

Reisschema:

Vrijdag 13 september

13/09/2019 EIN-TLV 07.15 v. – 12.45 a.
Transfer van de luchthaven naar het hotel

Maandag 16 september

Transfer van het hotel naar de luchthaven
16/09/2019 TLV-EIN 13.40 v. – 17.30 a.

Aanvullende info

Deelnemers

Er is een minimaal aantal deelneemsters van 14 nodig om de reis door te kunnen laten gaan. Er is op dit moment ook een maximum van 20 deelneemsters. Indien we hier overheen gaan, zal er gekeken moeten worden of de reis nog te regelen is voor deze extra reizigsters en/of dit voor hetzelfde bedrag als hierboven genoemd nog mogelijk is..

Reisdocumenten

Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Israël.

Visum

Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Bij aankomst wordt een gratis bezoekersvisum voor die periode verstrekt.

Ladies Only Trips: Walstraat 40, 5341 CK Oss | info@ladiesonlytrips.nl | 06 21819892